Pokestock Grading Scale

Hoe werkt het graden van Pokemon kaarten precies?Pokestock grading service is trots op de expertise en nauwkeurigheid van kaartsortering die is ontwikkeld met een team van professionele kaartsorteerders.
Kaarten worden geauthenticeerd en gecontroleerd op wijzigingen met behulp van meerdere technologische methoden om ervoor te zorgen dat de beoordeling kan plaatsvinden.
Bij de subgrades ontvang je 4 extra grades;

1. Centering
De kaarten worden beoordeeld op de bedrukking van de print ten opzichte van het midden, ook wel de centering genoemd.

2. Corners
Hoeken van kaarten zijn een van de meest beschadigde gebieden, van het trekken van een kaart die net uit een pakje komt tot het opbergen van de kaarten. Het sorteerteam controleert op hoekscherpte, beschadiging en integriteit.

3. Edges
Randen zijn ook zeer vaak beschadigde delen van een kaart en de schade kan variëren van chippen tot knikken tot splijten. Randen worden onderzocht op kleuring, beschadiging, scherpte en integriteit.

4. Surface
Folie en holografische kaarten zijn meestal het gemakkelijkst bekrast of beschadigd. Er zijn veel verschillende problemen die afbreuk kunnen doen aan oppervlakken, zoals printfouten, wrijving, krassen en deuken, en worden op dit alles en meer geïnspecteerd om een ​​oppervlaktekwaliteit te geven.


PGS 
10 - GEM MINT

Een PGS Gem Mint 10 is een kaart met vier onbeschadigde hoeken, scherpe randen en een mooi oppervlak. Een PGS 10 zal niet worden gemarkeerd, bevlekt of beschadigd, en zal een centrering hebben die kleiner is dan een 60/40 verdeling. Er kunnen zeer kleine defecten zijn die niets afdoen aan de aantrekkingskracht van de kaart als geheel.

PGS 9.5 - NEAR MINT

Een PGS Mint 9 is een kaart die qua kwaliteit vrijwel identiek is aan die van een Gem Mint 10-kaart, maar kan een kleine onvolkomenheid vertonen, hetzij in de hoeken, de randen of het oppervlak. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 65/35 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant, en 70/30 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 9 - MINT

Een PGS Near Mint - Mint 8-kaart zal sterk lijken op de PGS 9, maar kan last hebben van een paar kleine onvolkomenheden, zoals wit worden, in de hoeken, de randen of het oppervlak, of een combinatie van een van deze gebieden. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 70/30 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant en 75/25 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 8 - EXCELLENT

Een PGS Near Mint 7 is een kaart met lichte slijtage die beter zichtbaar is dan de Near Mint - Mint 8, inclusief meer opvallende schade aan randen, hoeken of oppervlakken, zoals verbleken. Dit kunnen meer waarneembare afdrukfouten zijn, en de centrering van een kaart moet groter zijn dan 75/25 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant en 80/20 voor elk tegenoverliggend paar op de achterkant van de kaart.

PGS 7 - VERY GOOD

Een PGS 6-kaart kan meer opvallende schade of drukfouten hebben. Er kan meer dan één gebied wit worden op de hoeken of randen, en deze gebieden zijn mogelijk niet scherp. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 80/20 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant en 80/20 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 6 - GOOD

Een PGS 5 kan meer zichtbare drukfouten en beschadigingen vertonen. Hoeken kunnen misvormd zijn en verbleken/rafelen en randen kunnen meer opvallen. Krassen kunnen de focuspunten van een kaart belemmeren, inclusief het artwork of de tekst. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 80/20 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant en 80/20 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 5 - LIGHT PLAYED

Een PGS 4-kaart kan de integriteit van de kaart in een enkel gebied beginnen te verliezen. Deze kaart kan matige krassen vertonen op belangrijke aandachtspunten van de kaart, bijvoorbeeld het artwork of de tekst. Hoeken kunnen misvormd zijn en randen kunnen kromgetrokken of niet scherp zijn. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 80/20 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant en 80/20 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 4 - PLAYED

Een PGS 3-kaart kan op meerdere gebieden de integriteit van de kaart beginnen te verliezen. Deze kaart kan matige krassen vertonen op belangrijke aandachtspunten van de kaart, bijvoorbeeld het artwork of de tekst. Hoeken kunnen misvormd zijn en randen kunnen kromgetrokken of niet scherp zijn. Er kunnen zeer duidelijke defecten zijn aan een van de belangrijkste delen van de kaart. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 85/15 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant, en 85/15 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 3 - LOW QUALITY

Een PGS 2-kaart kan in een bepaald gebied de integriteit van de kaart hebben verloren. Deze kaart kan zware krassen vertonen op belangrijke aandachtspunten van de kaart, bijvoorbeeld het artwork of de tekst. Hoeken kunnen misvormd zijn en randen kunnen kromgetrokken of niet scherp zijn. Er kunnen zeer duidelijke defecten zijn aan een van de belangrijkste delen van de kaart. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 85/15 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant, en 85/15 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 2 - Poor

Een PGS 1-kaart kan op meerdere gebieden de integriteit van de kaart hebben verloren. Deze kaart kan zware krassen vertonen op belangrijke aandachtspunten van de kaart, bijvoorbeeld het artwork of de tekst. Hoeken kunnen misvormd zijn en randen kunnen kromgetrokken of niet scherp zijn. Er kunnen zeer duidelijke defecten zijn aan een van de belangrijkste delen van de kaart. De centrering van een kaart moet groter zijn dan 85/15 voor elk tegenoverliggend paar op de voorkant, en 85/15 voor elk tegenovergesteld paar op de achterkant van de kaart.

PGS 1 - VERY POOR

Geen commentaar ;)

Sunday,Monday,Tuesday,Wednesday,Thursday,Friday,Saturday
January,February,March,April,May,June,July,August,September,October,November,December
Not enough items available. Only [max] left.
Add to WishlistBrowse WishlistRemove Wishlist
Shopping cart

Your cart is empty.

Return To Shop

Add Order Note Edit Order Note
Estimate Shipping
Add A Coupon

Estimate Shipping

Add A Coupon

Coupon code will work on checkout page